4. Üzleti logika a beépülőkben

témakör: Adatbázis elérés

A SyX beépülők entitás technológiájának előnye, hogy üzleti logika köthető hozzá és a már meglévő üzleti logikát nem kell újra megvalósítani.

Entitás osztályok kibővítése

Az SDK részét képező entitás osztályok partial class-kétn kerültek megvalósításra, így a SyX-ek maguk tartalmazhatnak további üzleti logikákat, amelyekkel a gyári funkaiconalitást bővíteni lehet. Például:

A ToString() metódus felülírható (override), ezáltal a gyáritól eltérő viselkedés hozható létre.

Új metódusokat lehet létrehozni, amelyek az adott entitás osztályhoz köthetőek. Például adatellenőrzés.

Új property-ket lehet létrehozni, amelyek nem kerülnek tárolásra, de valamilyen speciális funkcióval bírhatnak. Páldául a Customer osztályt AddressConcatenate property-vel bővítve a cím mezők egymás után fűzött szöveges mezőként is rendelkezésre állnak, például két vevő összehasonlításához vagy rendezéséhez.

Entitásgyűjtemény osztályok kibővítése

Az entitás osztályokhoz hasonlóan az entitásgyűjtemény osztályok is kibővíthetőek új metódusokkal, property-kkel.

Eredeti üzleti logika alkalmazása

Mivel az entitások a Symbol Ügyvitel alkalmazás memóriaterületén jönnek létre, az ott használt üzleti logika automatikusan alkalmazásra kerül, azt kikerülni nem is lehet. Például:

  • Rendszerbeállítástól függően, az új vevő/szállító (Customer) adatok létrehozásukkor automatikusan kapnak kódot. Ez a működés akkor is igaz, amikor CustomerAdapter.CreateNewObject() vagy CustomerAdapter.CreateEmptyCollection.AddNew() hatására egy új objektum jön létre.
  • Számla dátumainak módosításakor, számla mód (ÁFA58, gyűjtőszámla) függvényében automatikusan beállításra kerülnek a dátumok.
  • Bizonylatok tételeinek módosításakor a bizonylat fejben tárolt nettó. áfa, bruttó összegek automatikusan kiszámolásra kerülnek. A kerekítési szabályok a beállított pénznem alapján kerülnek alkalmazásra.

Hozzászólok